Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Okul Müdürümüz Sayın Mehmet KUTLU'nun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

27.10.2023 131

Saygıdeğer velilerimiz, Değerli Öğretmen Arkadaşlarım, Sevgili öğrenciler

“Cumhuriyet; ülkesine, milletine ve geleceğine inanan tüm vatandaşlarımızın eşitliği ve özgürlüğü temeli üzerine kurulmuş en kıymetli varlığımız, gelecek nesillere en değerli emanetimizdir.

Milletimizin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşımız, millet, vatan ve istiklâl sevgisini milli irade kavramına dönüştüren onurlu bir mücadeledir.

Öncelikle, büyük Kurtuluş Mücadelesinin ardından, milletimizin hak ettiği yönetim biçiminin Cumhuriyet olduğunu bildiren, bu ülkenin yolunu çağdaş medeniyetler yolu olarak tüm dünyaya ilan eden, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarına bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum.


Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim tarihi hepimiz için çok özel ve gurur dolu bir gündür. Çok büyük mücadelelerle elde edilen kazanımlar, ancak aynı kararlılık ve sahiplenme ile korunmak ve yaşatılmak zorundadır. Bu görev bize miras kaldığı gibi, bizden de sonraki nesillere ulaşacaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine giden en güzel yol Cumhuriyet yoludur.


Milletimizin ortak iradesiyle, hep beraber, el ele gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin son noktası olan Cumhuriyet, bugün bizlere her zamankinden daha fazla güç ve azim vermektedir.


29 Ekim, inançlı ve kararlı bir ulusun, ‘Tam Bağımsızlık Mücadelesinin örnek bir ürünüdür.


Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini, eğitim neferi öğretmenlerimizle yarınlara taşıma azmi ve inancıyla yorulmadan yarınların büyük Türkiye’si için çalışmaya devam ediyoruz.

 

İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, bugün de önümüze çıkabilecek engelleri aynı duyguyla aşacağız. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olmaya devam edecek, ilerlemesine, gelişmesine ve güçlenmesine hiçbir güç engel olamayacaktır.

Bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.